Martin Tallvid och Marie Utterberg Modén

Ställer forskningen de rätta frågorna?

Populärvetenskap
Utbildning & lärande

Det finns ett gap mellan forskningens problemformulering och praktikens intresse. Ställer forskningen de rätta frågorna? Kan en praktiknära forskning ligga närmare lärarnas vardag och göra den mer användbar i klassrummen? Föreläsarna berättar om ett tvåårigt praktikutvecklande forskningsprojekt som studerat AI i matematik-undervisning.

Mässa,
24 sep 2021
Svenska mässan eller online

Medverkande
Martin Tallvid, lektor på Center för skolutveckling i Göteborg stad samt på Tillämpad IT, Göteborgs universitet
Marie Utterberg Modén, doktorand på Tillämpad IT, Göteborgs universitet samt utvecklare på Kvalitet & Utveckling i Kungsbacka kommun
ULF-avtal

Samtalet är en del av Forskartorgets program på Bokmässan och utfår från ett så kallat ULF-projekt. ULF står för utveckling, lärande, forskning och arbetar för mer praktiknära forskning i skolan. Mer info om ULF finns att läsa på gu.se/ulf-avtal

Bokmässan äger i år rum 23–26 september och hålls som en hybridmässa med bokförsäljning och studiosamtal på Svenska Mässan. Samtalen direktsänds också på Bokmässan Play. Det går både att köpa biljett till det fysiska arrangemanget och delta på plats, eller köpa en biljett till Bokmässan Play för att ta del av programmet digitalt.

Mer info och biljetter finns på bokmässans hemsida: https://bokmassan.se/hem/biljetter/