Var är min man? En teaterföreställning
Foto: Göteborgs Stadsteater

Stadsteatern gestaltar alzheimer – forskare från AgeCap föreläser

Hälsa & medicin
Populärvetenskap

Vid fyra tillfällen i oktober ges monologen ”Var är min man?” av Stadsteatern på Norges Hus. Teaterstycket handlar om en fullt yrkesverksam åklagare som får alzheimer och de moraliska problem detta ställer till både för hans läkare och kolleger. Inför varje föreställning ger en forskare från AgeCap en föreläsning om aktuell alzheimerforskning, inbjudna av Alzheimerfonden.

Föreläsning,
Föreställning
8 okt 2020
21 okt 2020
22 okt 2020
29 okt 2020
250 kronor

Medverkande
Silke Kern, Överläkare, forskargruppsledare. Biträdande sektionschef vid sektionen för psykiatri och neurokemi.
Henrik Zetterberg, Professor/överläkare Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Ingmar Skoog, föreståndare för AgeCap
Stadsteatern och Göteborgs universitet