none

Sociala och moraliska processer i skolmobbning

Utbildning & lärande

Robert Thornberg, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, presenterar aktuell forskning om sociala och moraliska processer i skolmobbing. Presentationen tar sin utgångspunkt i ett forskningsprojekt med både kvantitativa och kvalitativa metoder för att studera hur mobbning och vittnesbeteenden i relation till mobbning i skolan bland annat hänger samman med rättfärdiganden och bortrationaliseringar på individ- och klassnivå.

Seminarium,
8 jun 2021
Seminariet ges digitalt via Zoom.
Ytterligare information
Länk till seminariet i

Robert Thornberg, Linköpings universitet
Seminariet är öppet för alla intresserade. Ingen föranmälan krävs.
Arrangör
Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande samt Kollegiet för kritiska studier av våld i skola och samhälle

Om Robert Thornberg: Robert Thornberg är professor i pedagogik vid Linköpings universitet. Han har sedan början av 2000-talet intresserat sig för frågor om normer, värden och sociala relationer i skolan och har forskat om mobbning i över 10 år. Han sitter bland annat med i den vetenskapliga kommittén för World Anti-Bullying Forum (WABF).