Bild
Porträtt Emma Nohrén
Länkstig

Sea and Society Talk: Miljömålsberedningens förslag för friskare hav

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT
Samhälle & ekonomi

Miljömålsberedningen är nu klar med sin marina strategi och alla partier i riksdagen står bakom förslagen. Men vad betyder det? Kommer detta att rädda havet? Emma Nohrén, ordförande för Miljömålberedningen, berättar om förslagen och vägen vidare.

Webinar
Datum
11 feb 2021
Tid
12:05 - 13:00
Plats
Webinar
Antal platser
100

Medverkande
Emma Nohrén, ordförande Miljömålsberedningen
Bra att veta
Den här presentationen hålls på svenska.

Efter ett och ett halvt års arbete lämnade Miljömålsberedningen nyligen över sina förslag på åtgärder för friskare hav till regeringen. I utredningen Havet och människan finns närmare hundra förslag på åtgärder, bland annat en ny havslag. Vad innebär det? Och hur kopplas förslagen till mål 14 i Agenda 2030 om att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt?

Om föreläsaren

Emma Nohrén är utbildad marinbiolog vid Göteborgs universitet och har arbetat som akvariechef på Havets hus i Lysekil. Hon har varit riksdagsledamot för miljöpartiet och är sedan 2018 ordförande för Miljömålsberedningen. 

Om Sea and Society Talks

Sea and Society Talks är en serie lunchseminarier som anordnas av Centrum för hav och samhälle och tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030. Seminarierna länkar samman mål 14 som rör havet och dess resurser med något av de övriga 16 målen. Länk till detta zoom-webinarium skickas ut vid anmälan.