Foto: @elipig2

Samtal med ledande kvinnor inom aktiviströrelsen i Myanmar: Vad innebär militärkuppen för civilsamhället och en bredare politisk inkludering?

Samhälle & ekonomi

Webbinar med fyra ledare inom civilsamhället i Myanmar om motståndet mot militärkuppen, med fokus på gräsrotsmobilisering, unga kvinnors roll och olika etniska rösters inkludering i processen.

9 mar 2021
Webbinar via Zoom

Medverkande
Dr. Cynthia Maung, grundare av Mae Tao-kliniken som erbjuder gratis sjukvård vid gränsen till Thailand.
Tin Tin Nyo, från Women’s League of Burma och VD för Burma News International.
Esther Jeyang, fredsutbildare med fokus på ungdomar och kvinnors deltagande.
Cheery Zahau, grundare av the Women’s League of Chinland.
Dr. Alicia de la Cour Venning, forskarassistent vid the International State Crime Initiative, Queen Mary University of London och Göteborgs universitet.
Bra att veta
Webbinariet hålls på engelska. En zoom-länk skickas till din e-post när du har anmält dig.
Arrangör
Institutionen för globala studier vid Göteborgs universitet och Queen Mary University’s School of Law

Läs mer på vår internationella webbplats.

Dr Alicia de la Cour Venning leder en diskussion och Q&A med Dr Cynthia Maung, Tin Tin Nyo, Esther Jeyang och Cheery Zahau.

• What does the military’s illegitimate seizure of power mean for the space occupied by Myanmar civil society throughout the last decade?
  • What is the role of women and youth within the resistance movement and beyond?
  • To what extent does the coup represent a ‘political awakening’ - the emergence of a united front rejecting the centralized, militarized politics we’ve seen in Myanmar since independence?
  • How, in practice, might current developments bring Myanmar closer towards a federal system of governance that would resolve longstanding ethnic grievances?