Returer inom klädhandeln - attityder och miljö

Hållbarhet & miljö
Samhälle & ekonomi

Hur fungerar returerna inom den svenska e-handeln? Hur agerar konsumenterna och vilken inställning har de till leveransernas miljöpåverkan? Hör Sharon Cullinane, professor i hållbarhetslogistik vid Göteborgs universitet, tala om attityder och miljö kopplat till returer inom klädhandeln.

22 okt 2020
Digitalt via Zoom, anmälan krävs och seminariet kommer ske på engelska
Sista anmälningsdag
20 oktober 2020

Sharon Cullinane
Centre for Retailing, HUI och Handelsrådet
Anmälan är stängd.

Handelsrådet, HUI och Centre for Retailing bjuder in till ett direktsänt webbinarium med Sharon Cullinane på temat ”Returer inom klädhandeln – attityder och miljö”.

Seminariet sänds via Zoom. En lyssningslänk kommer att skickas ut dagen före seminariet. Det finns möjlighet att ställa frågor under sändningen. Sharons presentation kommer att ske på engelska.

E-handeln har växt under flera år och därtill även antalet returer. Kläder är den varukategori som flest handlar via nätet, en varugrupp som i sin tur returneras i mycket högre utsträckning än andra varor. De senaste åren har även antalet köp från utländska sajter ökat, vilket ofta innebär längre transportsträckor både för leveransen och returen.

På seminariet talar Sharon Cullinane om konsumenternas attityder till returer ur ett miljöperspektiv och hur företagen kan agera för att minska dem. Fokus kommer att ligga på klädhandeln men även andra varukategorier kommer att diskuteras.

Sharon Cullinane är professor i hållbarhetslogistik vid Göteborgs universitet och har tidigare varit verksam vid flera universitet runt om i världen. Projektet Reverse Logistics and the Environment finansieras av Energimyndigheten.