Bild
böcker med HBTQI-tema
Foto: Sebastian Lönnlöv
Länkstig

Queerlitterärt detektivarbete

Kultur & språk

Brinner du för böcker som skildrar liv, erfarenheter, drömmar och visioner bortom heteronormen? Utforska bokskogen med oss under två workshops.

Seminarium
Datum
17 jun 2022
Tid
14:00 - 15:30
Plats
​​​​​​​Glashuset, Valand, Chalmersgatan 4
Antal platser
Ingen föranmälan krävs, men antalet platser är begränsat.

Den queera litteraturen rymmer ett brett spektrum av romaner, noveller och poesi. Böcker om kärlek och kamp, sorg och glädje, historien och framtiden.

Men den är inte alltid så lätt att hitta – och särskilt den äldre litteratur är ofta orättvist bortglömd. Queerlit är ett projekt för att skapa en databas där den svenska queerlitteraturen ska vara samlad, tillgänglig och enkelt sökbar.

Vi letar med ljus och lykta efter alla skildringar av samkönade relationer, könsöverskriande personer, queera passioner och förbjudna blickar. Och vi behöver din hjälp för att inte missa viktiga titlar!

Under en presentation och två workshops (två på raken, varje workshop tar cirka en halvtimme) bjuder vi in alla queerlitteraturläsare därute. Hjälp oss att hitta titlar som vi inte har koll på, resonera med oss om vad queerlitteratur egentligen är och tänk till om vilken terminologi som bäst beskriver allt det böckerna har att berätta.

Detta är en del av programmet för West Pride 2022.

Frågor? Mejla queerlit@lir.gu.se