Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Bild på krokodil
Foto: Pixabay
Länkstig

Prova på - korta kurser

Kultur & språk

Finns det liv i rymden? Såg dinosaurierna verkligen ut som i Jurassic Park? Vill du fördjupa dig i konstens mästerverk, veta mer om slaveriets historia, testa på kinesiska eller lära dig mer om hur du skriver snygga och effektiva texter? Dyk in den 30 september och få reda på mer om kortare humaniorakurser du kan läsa på halvfart med ämnen du kanske inte visste fanns.

Webinar
Datum
30 sep 2021
Tid
18:00 - 19:30
Plats
Digitalt via Zoom

Länk till webinar: https://gu-se.zoom.us/j/65701647183

Frågor: etthumom@lir.gu.se

Med Björn Billing och Gustav Holmberg, Alexandra Herlitz, Alexandra Fried, Susanna Karlsson, Martin Öhman, Filip Radovic och Fredrik Fällman.

Fredrik Fällman från Språk och litteraturer berättar om varför grundkursen i kinesiska är en spännande kurs att prova på.

Alexandra Herlitz och Alexandra Fried, Konstvetenskap, berättar om kursen ”Fem mästerverk” som går att läsa på distans i vår.

Philip Radovic, Filosofi, berättar om institutionens nya kurs Filosofiska och psykologiska teorier om drömmar.

Susanna Karlsson, studierektor på Svenska språket guidar genom utbudet av språkkurser lämpliga att börja med.

Martin Öhman från Historiska studier berättar om kurserna Världens historia i ett globalt perspektiv och Svensk och nordisk historia.

Björn Billing och Gustav Holmberg, Idéhistoria presenterar ”Dinosaurier och aliens: vetenskap mellan spekulation och observation”.

Studievägledare svarar också på frågor om utbildning och ansökningar.

Ett HUM om... är en föreläsningsserie som riktar sig till dig som är intresserad av att studera vid Humanistiska fakulteten eller som bara är intresserad av våra ämnen. Föreläsningarna hålls vanligtvis utanför Humanisten, men under coronapandemin som webinar och sänds digitalt.