Presentation av enkätundersökning med lärare i arabiska som modersmål

Kultur & språk
Utbildning & lärande

Ämnesseminarium i arabiska. Alla intresserade är välkomna!

28 apr 2021
Online via Zoom, mejla till kontaktpersonen för länk

Louise Backelin, doktorand i arabiska
Seminariespråk: svenska
institutionen för språk och litteraturer

Under detta seminarium kommer jag presentera data från min enkätundersökning med lärare i arabiska som modersmål från många olika kommuner i Sverige. Min huvudsakliga frågeställning handlar om vilken eller vilka varieteter eller språk som lärarna anser vara elevernas modersmål. Enkäten har innehållit frågor kring detta tema samt bland annat hur lärarna ser på de olika varieteternas funktion och roll i klassrummet.

Input och kommentarer från seminariedeltagarna välkomnas, speciellt då dessa enkätdata även kommer att användas som utgångspunkt för intervjuer med modersmålslärare. Vad kan vara intressanta teman eller områden att fokusera på i intervjuer? Hur kan jag analysera mitt material teoretiskt? Osv.