Anders Hagberg, flöjt

Konsert
11 okt 2022
Fri entré, inga biljetter

Högskolan för scen och musik

Med det fysiska rummet som utgångspunkt samlar flöjtisten Anders Hagberg musiker från Högskolan för scen och musik för projektet "Places, Spaces". Med skolans byggnad Artisten som arena kommer Anders och hans musikerkollegor att skapa ett rum fyllt av musik och ljud och låta de olika rummen bli aktiva delar av detta ljudlandskap. Hösten 2022 är den sista terminen vi är i huset Artisten, innan en större ombyggnad kommer att äga rum. Med denna föreställning hyllar vi platsen och visar vår tacksamhet till de utrymmen som har fyllts med musik i 30 år.

"Places, Spaces" är en platsspecifik konsert under ledning av Anders Hagberg med musiker/studenter från improvisationsprogrammet vid Högskolan för scen och musik. Musiken kommer att framföras i olika rum med olika akustiska kvaliteter. Utgångspunkten för föreställningen är Anders Hagbergs konstnärliga forskning "Inner and Outer Spaces" som kretsar kring hur musik, rum och akustik samspelar och hur de påverkar och förstärker varandra.

Föreställningen är en del av Göteborg Art Sounds 2022.