Peter M Dahlgren: "Media Echo Chambers"

Samhälle & ekonomi

Disputation i ämnet journalistik, medier och kommunikation

22 jan 2021
Plats
Linnésalen, JMG, Seminariegatan 1B, Göteborg. Pga pandemin hålls disputationen på Zoom.

Arrangör
Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet

Titel

Media Echo Chambers: Selective Exposure and Confirmation Bias in Media Use, and its Consequences for Political Polarization

Till avhandlingen i databasen Gupea

Bokomslag Media Echo Chambers

Opponent

Professor Michaela Maier, University of Koblenz-Landau

Betygsnämnd

Docent Morten Skovsgaard, Department of Political Science and Public Management, University of Southern Denmark.

Professor Henrik Ekengren Oscarsson, statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

Docent Marina Ghersetti, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet.

Ordförande

Professor Mats Ekström, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet.

Disputationen genomförs på engelska.

Covid-19

På grund av rådande pandemi är antalet personer som kan närvara fysiskt ytterst begränsat. Disputationen genomförs därför på Zoom.

Länk till Zoom-möte: https://gu-se.zoom.us/j/65774663673