Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Gunnar Jönsson
Länkstig

Förskollärarprogrammet - digitalt öppet hus

Utbildning & lärande

Välkomna till digitalt öppet hus med information om förskollärarprogrammet! Vi kommer att presentera förskollärarprogrammets två studiegångar: ordinarie studiegång samt studiegång för dig med tidigare yrkeserfarenhet från förskola eller förskoleklass. Vi bjuder in både dig som funderar på att söka till programmet och dig som har en anställd som är intresserad av att söka inriktningen för yrkeserfarna. Ingen föranmälan krävs!

Öppet hus
Datum
16 mar 2021
Tid
17:00 - 18:00
Plats
Seminariet hålls online via Zoom
Ytterligare information
Länk till seminariet i
Zoom

Bra att veta
Meeting ID: 649 5819 2374, Passcode: 391431
Arrangör
Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Kort om förskollärarprogrammets två studiegångar

Ordinarie studiegång 

Den ordinarie studiegången läser du med en studietakt på 100 procent under 3,5 år (210 hp). Undervisningen är förlagd på dagtid och campusförlagd undervisning varvas med självstudier och verksamhetsförlagd utbildning.

Mer om utbildningen och behörighetskrav

Studiegång för studenter med tidigare yrkeserfarenhet från arbete i förskola eller förskoleklass 

Studiegången för yrkeserfarna är förkortad med 60 högskolepoäng jämfört med den ordinarie inriktningen. Din tidigare yrkeserfarenhet gör att du får tillgodoräkna dig ett antal högskolepoäng. Utbildningen är ortsoberoende och går helt på distans under fem år med en studietakt på 50 procent. Det finns också möjlighet för dig som önskar att läsa två kurser parallellt och därmed ha en studietakt på 100 procent och bli klar med din utbildning på 2,5 år. 

Mer om utbildningen och behörighetskrav

Båda studiegångarna leder till en förskollärarexamen på grundnivå som ger dig behörighet att undervisa i förskola och förskoleklass, det vill säga barn i åldrarna ett till sex år.