Bild
textilkonst på vägg
Foto: OPEN UP Gothenburg Team
Länkstig

OPEN UP HDK-Valand FESTIVAL Gothenburg Sweden

Kultur & språk

HDK-Valand, Göteborgs universitet, har nöjet att presentera OPEN UP HDK-Valand FESTIVAL 2023, en serie utställningar, föreställningar, visningar och workshops med verk av deltagare i det EACEA-finansierade OPEN UP-projektet (2019-2023).

Filmvisning,
Föreställning,
Utställning
Datum
17 jun 2023
1 jul 2023
Tid
Hela dagen
Hela dagen
Plats
Vasagatan 50, Göteborg

PROGRAM

lördagen den 17 juni
Festivalen inleds med en serie utställningar i HDK-Valands byggnad på Vasagatan 50, Göteborg, Det blir utställningar av konst- och designverk i en rad olika medier av nya och etablerade utövare, inklusive en särskild sektion som ägnas åt att lyfta framväxande unga konstnärer.
Öppettider: 
17 juni -kl. 13-16
18 juni - kl. 13-16
19 juni - kl. 13-18
20 juni - kl. 13-18
21 juni - kl. 13-18
22 juni - kl. 13-16
27 juni - kl. 13-16
28 juni - kl. 13-16
29 juni - kl. 13-16
30 juni - kl. 13-18
1 juni - kl. 13-16
Lokal: Vasagatan 50
Anmälan Ingen anmälan krävs

Måndagen den 19 juni
Välkommen på en visning av video- och filmverk på akademins biograf Bio Valand.
Tid: kl. 18-20
Lokal: Bio Valand, Storgatan 43 (ingång via innergården)
Anmälan: Det är gratis att delta, men antalet platser är begränsat så kom i tid.

Onsdagen den 21 juni
Denna kväll bjuder vi på ett program med föreställningar och musik med den kurdiska dansgruppen Jin, Jiyan, Azadî och musikduon Per och Nada (Nada Alichiah och Per Ohlson) med särskilda gäster.
Tid: från kl. 18.00
Lokal: Glashuset, Vasagatan 50 (ingång via innergården)
Anmälan: Det är gratis att delta, men antalet platser är begränsat så förbokning rekommenderas starkt. Det är gratis att delta, men antalet platser är begränsat så kom i tid.

lördagen den 1 juli
Festivalen avslutas på lördagen den 1 juli med en lansering av publikationen OPEN UP HDK-Valand FESTIVAL 2023 som dokumenterar festivalen och profilerar de konstnärer som medverkat i festivalen. Publikationen kommer sedan att följa med verken när de reser till den internationella OPEN UP-festivalen i Nicosia på Cypern i oktober 2023.
Tid. kl. 14.00
Lokal: Vasagatan 50
Anmälan: Ingen anmälan krävs

 

Medverkande och bidragande till festivalen: Aladdin Mofakheri, Annika Wennberg, Azad Larki, Azadeh E Zaghi, Behjat Omer Abdulla, Bereen Darwish, Branka Vidovic-Butler*, Catalina Fuentes Arayal, Chro Seyedi, Eldin Smajlović, Elin Wennberg, Fatemeh Salehi, Gunilla Gränsbo, Hamidreza Jahantighl, Heba Alakkad, Helaleh Ghaderi, Ingrid Lindberg, Kamaran Seydiyan, Kamyan Seydiyan, Kavian Seydiyan, Marie Bergqvist, Masoud Yousefi, Mick Wilson, Negar Latifian, Nora Ordenes Söderbergh, Nada Alichiah, Olof Nilsson, Paul Butler*, Per Ohlson, Rezgar Alipanah, Ronak Rabiee, Roya Charehtalab, Saga Bjarnason, Sara Khayat, Shenyan Yousefi, Tara Talebsafa, Tayebeh (Roz) Madadi, Ward Zaraa and the Kurdish dance group Jin, Jiyan, Azadî.

OPEN UP är ett fyraårigt kulturprojekt (2019-2023) som finansieras av Kreativa Europa och syftar till att skapa synlighet och erfarenhet för konstnärer, designers, hantverkare och artister. Vi arbetar för att stödja kreativa skapare och artister som möter olika typer av hinder för att bygga upp synligheten för sin konstnärliga praktik eller som söker tillgång till vidareutbildning eller stödnätverk. OPEN UP HDK-Valand arbetar inte utifrån identitetskategorier, utan snarare utifrån en öppen inbjudan att kollektivt arbeta för att skapa synlighet för konstnärliga praktiker som står inför olika utmaningar när det gäller att skapa offentlig synlighet.
Läs mer om projektet här

HDK-Valand är en av de sju partnerna i OPEN UP-nätverket som även inkluderar: