Bild på Grazzia Matamoros framför ett fartyg

Ocean Blues - om plast i havet

Hållbarhet & miljö
Populärvetenskap

Kommer det verkligen finnas mer plast i havet än fisk 2050? Grazzia Matamoros håller en föreläsning om plast i havet som en del av projektet Ocean blues - från ångest till aktion.

1 okt 2020
Göteborgs naturhistoriska museum
Antal platser

Grazzia Matamoros

Plast är material som löser många problem och har gjort det möjligt för samhällen att ta stora tekniska framsteg. Tyvärr är det inte hållbart hur vi producerar och använder plast. Att förstå problemet med plast och sätta problem i perspektiv hjälper oss att arbeta med lösningar i vårt dagliga liv. Det är så mycket som vi och andra kan göra för att minska problemet med plast i havet.

Om föreläsaren

Grazzia Matamoros är marinbiolog och utbildningsansvarig för projektet Ocean Blues på Göteborgs universitet.

Om projektet

Ocean Blues länkar gymnasieelever i Västsverige med forskare från Göteborgs universitet. Målet med projektet är att förvandla oro över de marina miljöproblemen till handling.

Om föreläsningen

Föreläsningen kommer att hållas i museets föreläsningssal.
Högst 50 personer. Ingen förbokning.