Hjällbo
Foto: By Bengt A Lundberg / Riksantikvarieämbetet, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62839600

Modernismens stad i Sverige - 1900-talets projekt, 2000-talets arv

Samhälle & ekonomi

Hur hanteras modernismens, miljonprogrammets och rekordårens områden idag? Konstvetaren och arkitekten Anders Dahlgren lyfter en av de viktigaste frågorna för de senaste decenniernas stadsbyggande i ett öppet webbinarium som presenteras av forskningsprogrammet Managing Big Cities på GRI.

26 mar 2021
Ytterligare information
Läs
mer

Webbinariet hålls på svenska.
Gothenburg Research Institute på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Seminariet kommer att handla om en av de viktiga frågorna för de senaste decenniernas stadsbyggande, nämligen hur modernismens, miljonprogrammets och rekordårens områden hanteras idag.

För att förstå dagens situation görs en historisk tillbakablick över hur dessa områden byggdes ut och hur de har hanterats genom åren.

Den historiska bakgrunden bildar utgångspunkt för att analysera dagens stadsbyggande i dessa områden, som präglas av två motstridiga tendenser: stigberoende storskaliga försök att bryta stigberoendet.

Speaker: Anders Dahlgren är utbildad konstvetare och arkitekt, och forskare vid GRI

Anders Dahlgren
Anders Dahlgren, GRI