Maria Hammarlund – The role of the alpha 7 nicotinic acetylcholine receptor in inflammation and brain injury

Hälsa & medicin

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi

4 feb 2022
Hörsal Arvid Carlsson, Academicum, Medicinaregatan 3, Göteborg
Antal platser
För att minska smittrisken ombeds allmänheten att delta digitalt via länk, se nedan.

Opponent och betygsnämnd

Opponent: docent Anja Meissner, institutionen för experimentell medicinsk vetenskap, Lunds universitet, Lund.

Betygsnämnd: docent Ulrika Islander (ordf.), docent Michael Winder och professor Ulrika Ådén (KI).

Disputationen hålls på engelska.

För att minska smittrisken kan allmänheten delta på distans via streaming:

• Zoomlänk till den live-sända disputationen - publiceras senast dagen innan

Allmänhet som deltar på distans har möjlighet att ställa frågor till disputanden, efter betygskommittén. Skicka dina frågor via e-post till ordföranden för disputationsakten, som läser upp dem för disputanden:
Professor Jenny Nyström
 - kontaktinformation publiceras senast dagen innan.