Hammarkullen
Foto: By Bulver - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26830306

Managing Big Cities: Boendes egenkontroll över lokalsamhällets narrativ avgörande för ett hållbart lokalt samhällsbyggande

Hållbarhet & miljö
Samhälle & ekonomi

Hammarkullen med sina dryga 8 000 invånare befinner sig 2021 i ett strategiskt gynnsamt läge för att bli en europeisk lärmiljö för ovanstående rubrik. Lokalsamhällets komplexa organisering, offentlig sektors unika verksamhetsutveckling och Bostadsbolagets lågmälda, men försiktigt stöttande hållning har bäddat för spännande nytänkande kring lokalt mobiliseringsarbete.

23 feb 2021
Ytterligare information
Läs
mer

Medverkande
Lasse Fryk, fd lektor vid institutionen för socialt arbete på Göteborgs universitet
Webbinariet hålls på svenska.
Gothenburg Research Institute at School of Business, Economics and Law

Först ut i GRI:s serie lunchwebbinarier står forskningsprogrammet Managing Big Cities för. Under en timme kommer Lasse Fryk, tidigare lektor vid Institutionen för socialt arbete på Göteborgs universitet, att tala om möjligheterna i Hammarkullen i Angered.

Sedan 30 år är all hans undervisning på universitet förlagd till lokalsamhället Hammarkullen. Han skriver själv på LinkedIn:

"Jag är upptagen av professions- och verksamhetsutveckling i ett samhälle präglat av snabb förändring, variation och mångfald. Hammarkullen är en miljö där min egen profession och verksamhet utmanas i samspel med studenter och lokalsamhällets olika aktörer söka ständigt nya former. Jag ser begreppsliggörandet av vad deltagandet i dessa olika processer som viktigt."