Machine learning baserat på registerdata för kliniska beslutsmodeller – erfarenheter och möjligheter

Hälsa & medicin

Välkommen till höstens fjärde seminarium i vår serie om registerforskning. Seminariet ges på svenska och riktar sig till till alla som vill utveckla sin kunskap om registerforskning. Ingen föranmälan krävs.

16 dec 2021
Zoom, se bifogad länk

Språk: svenska
Arrangör
Samarrangemang av Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Sahlgrenska Akademin, med Registercentrum Västra Götaland och Regionalt cancercentrum väst.

Föreläsare

Araz Rawshani, Läkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och forskare vid Avdelningen för molekylär och klinisk medicin, Institutionen för medicin, Göteborgs universitet, samt registerhållare för Hjärt-lungräddningsregistret

Zoom-länk för detta tillfälle

Seminarieserien om registerforskning

Seminariet ingår i en seminarieserie om registerforskning som löper sedan våren 2021. Seminarier planeras ca. en gång per månad, varierande tisdagar och torsdagar. Följande planerade datum för hösten är: 23 november, 16 december 2021. Seminarierna är en timme långa, och startar normalt klockan 15:30. Kommer initialt under hösten 2021 att fortsatt ges över Zoom, men när tillfälle ges kommer de även att ske som fysiska möten i Sahlgrens Aula med anslutande fika – det hoppas vi på senare under hösten! Mer detaljerad information och aktuell Zoom-länk kommer att annonseras inför varje tillfälle.

Se seminariet i efterhand

Seminarierna spelas in och kan ses på webben av alla intresserade två veckor efter föreläsningstillfället. Därefter är filmerna endast tillgängliga för personer verksamma vid Göteborgs universitet (inloggning med x-id krävs). Länkar till filmerna publiceras på www.gu.se/medicin/seminarieserie-om-registerforskning och www.akademiliv.se efter varje seminarium.