Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Tre personer sitter på golvet och tittar in i kameran
Foto: Mireille Rosas
Länkstig

Lika Olika? Twelve Echoes

Kultur & språk

Två föreställningar med kompaniet SpinnUnga och scenkonstkollektivet Konstra. Båda består av medlemmar som dansar och skapar scenkonst med och utan funktionsvariationer. Musiken i föreställningen skrivs av studenter från utbildningarna i komposition och spelas av musiklärarstudenter med inriktning improvisation.

Föreställning
Datum
25 okt 2021
Tid
18:00 - 19:30
Plats
Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik

Arrangör
Högskolan för scen och musik

I “Lika Olika? Del 1: Melankoli och förväntan” möter publiken scenkonstkollektivet Konstra, som genom ett kreativt utforskande mellan scenkonst och film som undersöker frågan om identitet. Genom havet och maneterna berättas en historia om jag:et och vi:et, om rädslan för att sticka ut och det mäktiga i allas unika uttryck.

 “Twelve Echoes” är ett dansverk av kompaniet SpinnUnga. De tolv ekona är fjun i vinden, starka som superhjältar. Dansarna ställer sig sida vid sida på scenen, oavsett funktion, dansar tillsammans för att alla kan, och bör, försöka skapa möjligheter tillsammans. De blir en enda skörstark kropp, böjer motstånd till möjlighet, i en värld där ett virus skapar något som är både skört och kraftfullt. Med hoppet i hjärtat, hopp i kroppen, blir vi lika värda.