Bild
Porträtt Kristina Sundell
Länkstig

Kristineberg Talk: Framtidens mat är blå

Populärvetenskap

För att världens växande befolkning ska ha mat på tallriken behövs nya, hållbara sätt att producera näringsriktiga livsmedel. I nästa Kristineberg Talk får du veta varför framtidens mat kommer från havet. Då berättar forskaren Kristina "Snuttan" Sundell om hållbart vattenbruk och om möjligheterna att vi snart kan komma att se rätter som valthornssnäcksoppa eller friterad sjöstjärna på våra middagsbord.

Föreläsning
Datum
25 okt 2021
Tid
10:00 - 10:30
Plats
Digital föreläsning

Videon är inte tillgänglig längre.

Om talaren

Kristina Snuttan Sundell är professor i Zoofysiologi vid Göteborgs universitet och föreståndare för Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning och för den nya Nationella centrumbildningen, Blå mat – centrum för framtidens sjömat. Snuttans forskar främst runt djurvälfärd och de vattenbruksdjurens hälsa samt utveckling av mer hållbara vattenbrukssystem.

Om Kristineberg Talks

Kristineberg är en av världens äldsta marina forskningsstationer. Idag bedrivs bland annat forskning om mikroplast, havsförsurning, vattenbruk och ålgräs.

Kristineberg Talks är en föredragsserie där forskare på centret berättar om sin forskning och havet på ett lättillgängligt och spännande sätt. Föredragen riktar sig till alla som är intresserade av havet, dess organismer och den senaste forskningen.

Se alla höstens Kristineberg Talks