Bild
Porträtt Leon Green
Foto: Rob Nelson / Untaimed Science
Länkstig

Kristineberg Talk: Främmande fenor i fjordarna - hur förändras Sveriges fiskfauna?

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT

I takt med att handel och sjöfart ökar, så ökar också införseln av främmande arter till våra vatten. Parallellt med det så värms havet av klimatförändringarna vilket får sydliga arter att röra sig norrut. Sverige är redan fullt av spännande fiskar - men vi kan vänta oss fler! Kommer det finnas sjöhästar på västkusten i framtiden? Och vad är egentligen grejen med alla dessa smörbultar? Leon Green, forskare i evolutionsbiologi och marin ekologi berättar om nya och återvändande fiskar, invasiva arter och förändrade ekosystem.

Föreläsning
Datum
15 nov 2021
Tid
10:00 - 10:30
Plats
Digital föreläsning

Videon är inte tillgänglig längre.

Om talaren

Leon Green är forskare i Marin ekologi vid Göteborgs universitet och stationerad vid Kristinebergs marina forskningsstation. Hans arbete fokuserar på invasiva främmande arter, hur dom anpassar sig till nya miljöer och vad som händer i ekosystemet när nya arter etablerar sig där. 

Om Kristineberg Talks

Kristineberg Center för marin forsknings och innovation är en av världens äldsta marina forskningsstationer. Idag bedrivs bland annat forskning om mikroplast, havsförsurning, vattenbruk och ålgräs.

Kristineberg Talks är en föredragsserie där forskare på centret berättar om sin forskning och havet på ett lättillgängligt och spännande sätt. Föredragen riktar sig till alla som är intresserade av havet, dess organismer och den senaste forskningen.

Se alla höstens Kristineberg Talks

Foto: Rob Nelson / Untaimed Science