Video (20:55)
Därför borde vi odla sjögurka i Sverige
Bild
Länkstig

Kristineberg Talk: Därför borde vi odla sjögurka i Sverige

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT

Sjögurkorna är viktiga för våra hav men vad är de, vad gör de och varför borde vi odla dem i Sverige? Svaren från du på tisdag 19 april när Ellen Schagerström, forskare på Göteborgs universitet, pratar på Kristineberg Talks. Missa inte chansen att lära dig allt om sjögurkor.

Föreläsning
Datum
19 apr 2022
Tid
10:00 - 10:30
Plats
Digital föreläsning

Om talaren

Bild
Porträtt Ellen Schagerström
Ellen Schagerström, forskare vid Institutionen för biologi och miljövetenskap på Göteborgs universitet.

Ellen Schagerströms forskningsområde är vattenbruk. Hennes specialitet och fokus är att föda upp och odla den inhemska röda havsgurkan Parastichopus tremulus. Forskningen har också en ekosystemåterställningsvinkel. Målet är att producera och återuppbygga den lokala populationen i Gullmarsfjorden, för att avgöra vikten av sjögurkor i ett fjordekosystem.

Om Kristineberg Talks

Kristineberg är en av världens äldsta marina forskningsstationer. Idag bedrivs bland annat forskning om mikroplast, havsförsurning, vattenbruk och ålgräs.

Kristineberg Talks är en föredragsserie där forskare på Kristineberg Center berättar om sin forskning och havet på ett lättillgängligt och spännande sätt. Föredragen riktar sig till alla som är intresserade av havet, dess organismer och den senaste forskningen.