Bild
Dykare bland tång
Länkstig

Kristineberg Talk: Alger – en del av en hållbar framtid

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT

Havets alger är en onyttjad resurs. De kan användas som ingrediens i nya livsmedel, som del i nya byggmaterial och för att producera energi. Den 7 juni berättar algforskaren Fredrik Gröndahl om varför alger har en nyckelroll i omställning till en hållbar, biobaserad ekonomi.

Föreläsning
Datum
7 jun 2022
Tid
10:00 - 10:30
Plats
Digital föreläsning

Arrangör
Kristineberg Center

Videon är inte tillgänglig längre.

Om talaren

Bild
Porträtt Fredrik Gröndahl

Fredrik Gröndahl, forskare vid Göteborgs universitet och KTH

Fredrik forskar på hållbar användning av resurser från havet så som mat, foder, kemikalier och energi. Han är expert på alger och manet och har bland annat pratat om framtiden mat i Vetenskapens värld på SVT. Fredrik är även föreståndare för Kristineberg Center.

Om Kristineberg Talks

Kristineberg är en av världens äldsta marina forskningsstationer. Idag bedrivs bland annat forskning om mikroplast, havsförsurning, vattenbruk och ålgräs.

Kristineberg Talks är en föredragsserie där forskare på centret berättar om sin forskning och havet på ett lättillgängligt och spännande sätt. Föredragen riktar sig till alla som är intresserade av havet, dess organismer och den senaste forskningen.