Kollegiet för utbildningsledarskap: Skolors organiseringskompetens

Utbildning & lärande

Onlineseminarium med Pär Larsson, leg psykolog och lektor i pedagogik med inriktning på organisation och ledarskap vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet.

5 maj 2021
Online

Pär Larsson är leg psykolog och lektor i pedagogik med inriktning på organisation och ledarskap vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet.

Att utveckla verksamheten mot uppsatta mål är en central uppgift för skolledare.

Det handlar då inte bara om att göra kvalificerade analyser och noggranna handlingsplaner, utan minst lika mycket om att göra förändringen möjlig och begriplig för medarbetarna. Per kommer att tala om denna förmåga som organiseringskompetens och viken roll ledare har i den.

Pers forskningsintresse är riktat mot förändringsprocesser och lärande i organisationer, och en stor del av hans forskning har berört utvecklingssatsningar i skolor ur ett organisations- och ledningsperspektiv.

Kontakta Stina Jerdborg för länk till Zoom-seminariet stina.jerdborg@ped.gu.se