Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Bild på ett stim öronmaneter.
Foto: Pixabay
Länkstig

Kan man äta maneter?

Hållbarhet & miljö
Samhälle & ekonomi

I den här workshopen utforskar vi "scary seafood" på riktigt. Hur smakar det? Vad vågar man äta? Och vad bör man inte äta med hänsyn till våra hav? Vi förmedlar kunskap om sjömat och hållbarhet, och undersöker konsumenternas inställning till icke-traditionell sjömat och vad som styr denna. Ett arrangemang av projekt Scary Seafood i samarbete med forskningsinstitutet RISE.

Workshop
Datum
18 jan 2021
Tid
09:30 - 15:00
Plats
Preliminärt online via Zoom
Ytterligare information
Läs mer om projekt Scary
Seafood

Medverkande
Maria Bodin, Tjärnö marina laboratorium, Göteborgs universitet
Sara Hornborg, RISE
Anne Normann, RISE
Bra att veta
Arrangemanget är inte öppet för anmälan men kommer att spelas in och göras tillgängligt för intresserade via projekt Scary Seafoods webbsida.
Arrangör
Projekt Scary Seafood i samarbete med forskningsinstitutet RISE

I den här workshopen kommer vi att presentera hållbarhetsaspekter av traditionell och nyare mat från havet samt hur konsumentutvärderingar går till.

Vi kommer även att praktiskt utforska intresset kring några av de mer utmanande produkterna, som till exempel maneter och sjöpungar. Detta sker i form av två fokusgrupper (konsumenter respektive kockar/matinfluencers) som kommer att få testa olika produkter och under en strukturerad diskussion identifiera olika faktorer som får dem att tveka alternativt väcker deras intresse.