Internationellt symposium om journalistik och populism

Samhälle & ekonomi

Tillsammans med Uppsala universitet arrangerar JMG ett symposium med ledande internationella forskare den 4-5 februari: Journalism, Media and the Normalization of (Right-Wing) Populism and Nativist Authoritarianism: Analysis of Practices and Counteracting Strategies before and during the COVID-19.

Konferens
4 feb 2021
5 feb 2021
Hela dagen
Zoom webinarium
Sista anmälningsdag
1 februari 2021

Anmälan är stängd.

Syftet med symposiet är att diskutera i vilken utsträckning högerpopulism utgör utmaningar för samtidens media och journalistik, bland annat med fokus på konsekvenser av pandemin.

Huvudteman

Under två dagar samlas över 20 ledande internationella forskare under huvudteman som:

Läs mer och hämta programmet på Uppsala universitets webbplats (på engelska).

Symposiet äger rum den 4 februari klockan 13:00-18 och den 5 februari klockan 08:00-13:30

Övriga frågor besvaras av professor Mats Ekström vid JMG som tillsammans med professor Michał Krzyżanowski, Uppsala universitet, ansvarar för symposiet.

Kontakta Mats Ekström via e-post: mats.ekstrom@jmg.gu.se

Öppet för externa deltagare

Symposiet är öppet för externa deltagare som kan delta via Zoom.

Obligatorisk föranmälan

Obligatorisk föranmälan senast den 1 februari.