none

INSTÄLLT! Sociala och moraliska processer i skolmobbning

Utbildning & lärande

Robert Thornberg, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, presenterar aktuell forskning om sociala och moraliska processer i skolmobbing. Presentationen tar sin utgångspunkt i ett forskningsprojekt med både kvantitativa och kvalitativa metoder för att studera hur mobbning och vittnesbeteenden i relation till mobbning i skolan bland annat hänger samman med rättfärdiganden och bortrationaliseringar på individ- och klassnivå.

Seminarium,
4 mar 2021
Seminariet ges digitalt via Zoom.
Ytterligare information
Läs mer om
kollegiet

Robert Thornberg, Linköpings universitet
Bra att veta
Seminariet är tyvärr inställt på grund av sjukdom. Nytt datum meddelas längre fram.
Kollegiet för kritiska studier av våld i skola och samhälle

Om Robert Thornberg: Robert Thornberg är professor i pedagogik vid Linköpings universitet. Han har sedan början av 2000-talet intresserat sig för frågor om normer, värden och sociala relationer i skolan och har forskat om mobbning i över 10 år. Han sitter bland annat med i den vetenskapliga kommittén för World Anti-Bullying Forum (WABF).