Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Informationsträff - Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten (FYS)

Samhälle & ekonomi

Mikaela Starke och Monica Nordenfors, forskarskolans ambassadörer vid Göteborgs universitet, bjuder in till ett kort informationstillfälle med möjlighet att ställa frågor som rör forskarskolan

Mässa
Datum
9 dec 2020
Tid
16:15 - 17:15
Plats
Via Zoom

Bra att veta
Anmäl dig till forskarskolans koordinator Sofia Rydh på sofia.rydh@soch.lu.se, så får du länken till den informationsträffen som du anmält dig till

Den 1 december lyses de 12 sista platserna till forskarskolan ut, där forskningsprojekt inom alla socialtjänstens verksamhetsområden välkomnas. Ansökningsperioden är öppen till och med 1 mars 2021 och därefter startar studierna till höstterminen 2021. Forskarutbildningen bedrivs på halvtid under fyra år och som forskarstuderande medarbetare behåller du din lön och anställning i socialtjänsten, forskarskolan går även in och finansierar 50 % av lönen under studietiden, dvs 25 % av heltidslönen. Syftet med forskarskolan är att bidra till en långsiktig kunskapsbyggnad inom socialtjänsten och att stärka kopplingen mellan universitet och socialtjänst, för att på så sätt öka förutsättningarna för praktiknära forskning. Forskningen ska ligga nära socialtjänstens verksamhet och svara mot behov som finns i praktiken.
Forskarskolan drivs i nära samarbete med de deltagande kommunerna och kontinuerlig karriärplanering för den forskarstuderande medarbetaren och kunskapsdelning är hörnstenar i forskarskolans verksamhet. Genom deltagandet får hela arbetsplatsen kontinuerlig tillgång till den kunskap som produceras inom forskarskolan men också kunskap kring hur forskning bedrivs.
Forskarskolans ambassadörer är forskare vid forskarskolans medverkande lärosäten och förutom hjälpa till att sprida ordet om forskarskolan finns de som stöd i att utifrån en forskningsidé formulera forskningsplanen som ska bifogas i ansökan till forskarskolan.