Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Bilden visar en kvinna som sitter i en soffa i hemmiljö. Hon tittar ut genom fönstret och har ett glas vin framför sig.
Foto: Ashley Byrd, Unsplash
Länkstig

Inbjudan till CERAs föreläsning om alkohol och coronapandemin

Forskning
Hälsa & medicin
Populärvetenskap
Samhälle & ekonomi

Årets upplaga av rapportserien ”Alkohol och samhället” handlar om alkohol och coronapandemin. En av medförfattarna i forskargruppen som har skrivit rapporten, Frida Dangardt, medverkar i ett webbinarium den 4 februari för att berätta om rapportens resultat och rekommendationer.

Föreläsning
Datum
4 feb 2021
Tid
13:30 - 15:30
Plats
Föreläsningen är webbsänd och frågor kan ställas via app.
Sista anmälningsdag
2 februari 2021

Arrangör
CERA (Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende vid Göteborgs universitet), Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen Västra Götaland och VästKom
Anmälan är stängd.

Rapporten ingår i serien Alkoholen och samhället, som är en populärvetenskaplig översikt över aktuell forskning och har till syfte att vetenskapligt belysa effekter av alkohol och coronapandemin på individ och samhälle. Serien ges ut av Svenska sjuksköterskeföreningen, Svensk förening för allmänmedicin, Stiftelsen Ansvar för framtiden, IOGT-NTO samt Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA) vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Frida Dangardt, docent och specialistläkare vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus samt ansvarig för alkoholområdet inom Regionalt Programområde Levnadsvanor.

Övriga medverkande: Lena Malm från Länsstyrelsen Västra Götalands län och Martin von Gaffke på Nordhemskliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset

Målgrupp: Allmänheten, politiker, chefer, verksamhetsutvecklare och medarbetare i kommunerna, hälso- och sjukvården, Göteborgs universitet och idéburna organisationer i Västra Götaland.

Anmälan: Föreläsningen är öppen för allmänheten och anmälan görs via Regionkalendern senast den 2 februari, länk till anmälan. Föreläsningen kommer att webbsändas och den är kostnadsfri. Kontaktperson för anmälan är sofia.odersjo@vgregion.se.