Heritage Science Sverige Forum 2021

Kultur & språk
Naturvetenskap & IT

Välkommen till årets nationella forum för kulturarv och vetenskap som arrangeras digitalt under tre halvdagar mellan den 30 november och 2 december. Under konferensen får du ta del av tvärvetenskapliga kulturarvsprojekt och möta en bred representation av yrkesverksamma inom kulturarvsområdet.

Konferens
30 nov 2021
2 dec 2021
Hela dagen
Digitalt via Zoom

Årets Heritage Science Sverige Forum är ett samarbete mellan Institutionen för kulturvård vid Göteborgs Universitet, Riksantikvarieämbetet samt nätverket Heritage Science Sverige. Forumet är det fjärde i rad – även denna gång digitalt.

Heritage Science är ett expanderande och internationellt etablerat forskningsområde som förenar humaniora, naturvetenskap och teknik. Forumet syftar till att synliggöra vetenskap om kulturarv som forskningsområde, belysa aktuella frågor och satsningar inom området, samt främja ett ökat samarbete mellan olika organisationer och forskningsdiscipliner.