närbild på personer som arbetar med trä

HDK-Valand på Stockholm Furniture Fair

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Student

Välkommen till Stockholm Furniture Fair i februari 2023 - världens största plattform för skandinavisk design. På årets mässa finns HDK-Valand representerad i två monters inom området Greenhouse där ny, spännande design visas upp.

Mässa,
Utställning
7 feb 2023 - 11 feb 2023
Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö, Stockholm

Öppettider:
Tisdag  09:00 - 18:00
Onsdag 09:00 - 18:00
Torsdag  09:00 - 18:00
Fredag  09:00 - 18:00
Lördag  10:00 - 17:00

Tisdag till fredag är mässan endast öppen för fackbesökare dvs de som besöker mässan i tjänsten. Endast under lördagen den 11 februari är mässan öppen för alla.

Monter: HDK-Valand, Campus Göteborg

Här träffar du studenter från Konstnärligt kandidatprogram i Design och Konstnärligt masterprogram i Design som hålls i Göteborg.

Tema/innehåll

Ont om skog
En tematisk utställning från HDK-Valands designprogram, Campus Göteborg.

Moder jords lungor, intrikata nätverk av urtida varelser, hem till miljontals komplexa ekosystem och en källa till förnyelsebart material - En konstant faktor i mänsklighetens historia och uppfinningsrikedom.

Många tror att skogen är en del av lösningen på klimatkrisen. Men hur tar vi bäst hand om våra skogar? Ska vi låta dem växa i sin egen takt eller ska vi skörda dem och använda dem som en resurs? Kanske ligger svaret någonstans däremellan?

I denna utställning tar sig designstudenter från HDK-Valand an dessa frågor från sitt eget perspektiv. Våra designprogram bygger på konstnärlig grund, vilket ofta leder till utforskande och multidisciplinära designmetoder som resulterar i både konkreta föremål och öppna frågor.

Monter: HDK Valand Campus Steneby

Kom och träffa studenter från Konstnärligt kandidatprogram i möbeldesign med inriktning trä som hålls i Steneby i Dals Långed.

Tema: Under ytan

Kunskap om de underliggande processerna kring våra produkter blir allt viktigare i värdekedjan för möbler och inredning. Kraven på social, ekonomisk och ekologisk medvetenhet driver behovet av en uppdaterad designprocess.

Studenterna har utforskat detta genom ett tema; ”dåtid, nutid och framtid” och det här är vad de har upptäckt.

Montern visar resultatet men också processen bakom möblerna och olika möjliga förhållningssätt till möbel design; vad som finns under ytan.

Möbeldesign med inriktning trä är ett kandidatprogram som grundar sig på ett materialbaserat förhållningssätt och en designprocess som kretsar kring praktiskt utforskande.

Läs mer om studenterna som medverkar och vad de ställer ut på mässan här