porträtt Hans Ulrich Gumbrecht
Foto: University of Sheffield/Suhrkamp Verlag

Hans Ulrich Gumbrecht föreläser på Humanisten

Kultur & språk

Den tongivande litteraturvetaren Hans Ulrich Gumbrecht, verksam vid Stanford University, besöker Humanisten torsdagen den 2 december, och ger en föreläsning med titeln "Reading Diderot today". Föreläsningen kommer att vara möjlig att följa via länk.

Föreläsning,
2 dec 2021
Zoom, se länk nedan (sänds från C350, Lilla Hörsalen, Humanisten)

Den tysk-amerikanske litteraturvetaren Hans Ulrich Gumbrecht är verksam vid Stanford University i Kalifornien och besöker Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet för att föreläsa om den franske filosofen, kritikern och författaren Denis Diderot (1713–1784).

Titeln på föreläsningen är "Reading Diderot today: About epistemological and existential Affinities with a Periphery of Enlightenment".

På grund av den ökade smittspridningen kommer inte åhörare att släppas in i salen. Föreläsningen går i stället att följa via Zoom: https://gu-se.zoom.us/j/63948420652?pwd=bjhwdWhqQ2J4dVIyVTVwYTFML2V4UT09

Ingen föranmälan behövs!

Föredraget hålls på engelska / The lecture will be held in English.