Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Kranich17 från Pixabay
Länkstig

Hälsopromotionsforum 2021

Hälsa & medicin

För fjärde året i rad anordnar institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, ett hälsopromotionsforum. Årets tema är Samverkan kring hälsofrämjande arbete och fysisk aktivitet. Alla som är intresserade av hälsopromotion, är välkomna att komma för att lyssna på föreläsningar, nätverka och bli inspirerade. Vi vänder oss till praktiker, forskare, studenter och alumner.

Konferens
Datum
12 nov 2021
Tid
13:00 - 15:30
Plats
Margareta Huitfeldtsalen (C1 22), Läroverksgatan 5, Hus C vid Pedagogen, Göteborg

Medverkande
Anders Raustorp, IKI
Sofia Nankler, Centrum för fysisk aktivitet i Göteborg
Frida Ekström, Finsam Göteborg
Arrangör
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)

Hälsopromotionsforum 2021- Samverkan kring hälsofrämjande arbete och fysisk aktivitet


Medverkande:

 • Anders Raustorp, IKI.  Professor i hälsopromotion med inriktning mot fysisk aktivitet vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.

  Anders har deltagit i gruppen som tagit fram de nya nationella riktlinjerna kring fysisk aktivitet. Se mer på Nationella riktlinjer för fysisk aktivitet (gu.se)
   
 • Sofia Nankler, Fysioterapeut och verksamhetschef för Centrum för fysisk aktivitet/Hälsocoach online/Hälsodisken Hisingen. 

  Centrum för fysisk aktivitet arbetar med att stötta processen kring FaR - Fysisk aktivitet på Recept. I uppdraget ingår även att främja rörelse hos alla göteborgare. Se mer på 
  Centrum för fysisk aktivitet, Göteborg (vgregion.se)
   
 • Frida Ekström, Finsam Göteborg. Är samordnare för Hälsa och Aktivitet på Finsam Göteborg. Tog examen från Hälsopromotionsprogrammet med inriktning idrottsvetenskap, 2016.

  Finsam finansierar insatser och driver projekt för att Göteborgs invånare ska få samordnat stöd och rehabilitering som ökar möjligheterna till arbete eller studier och egen försörjning. Samverkan sker med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västra Götalandsregionen samt Göteborgs stad. Se mer på Hälsa och Aktivitet (finsamgoteborg.se)

 

Övrigt:

Om du har någon information som du vill dela med dig av så är det mycket välkommet. Exempelvis broschyrer, poster, litteratur, uppsats, tips. Bord och skärmar kommer att finnas.

Vi kan komma att ändra till en digital träff om situationen så kräver. Kontrollera därför att det inte kommit något sådant meddelande här på denna sida.