Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Kranich17 från Pixabay
Länkstig

Hälsopromotionsforum 2020

Hälsa & medicin

Hur kompetens inom hälsopromotion kan användas i hälso- och sjukvården – exempel från Närhälsan och Folktandvården.

Konferens
Datum
13 nov 2020
Tid
13:00 - 15:00
Plats
Digitalt, anmälan via länken nedan
Sista anmälningsdag
12 november 2020

Medverkande
Katharina Wretlind vid Folktandvården Västra Götaland och Carolina Svensson vid Närhälsan Västra Götaland
Arrangör
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI)
Anmälan är stängd.

För tredje året i rad anordnade institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, ett Hälsopromotionsforum. Alla som är intresserade av hälsopromotion, var välkomna att lyssna, diskutera och bli inspirerade.

Inbjudna föreläsare:

Katharina Wretlind, folkhälsostrateg och docent i cariologi, Folktandvården Västra Götaland

Katharina Wretlind arbetar med att utveckla folktandvårdens folkhälso-arbete. Det innebär mycket fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser i syfte att utjämna hälsoskillnader, gärna i samverkan med andra och på arenor utanför klinikerna. Hon har en bakgrund, som lärare på odontologiska fakulteten i Malmö, i utbildningarna till tandläkare och tandhygienist. Det senaste året har hon ansvarat för ett projekt som undersöker hur en hälsopromotör kan arbeta i tandvården.

Carolina Svensson, hälsovetare, processledare Hälsofrämjande hälso- och sjukvård och enhetschef Hälsoenheten Närhälsan, Västra Götaland

Arbetar med att samordna den övergripande processen kring hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete i Närhälsan ur ett patient-, medarbetar- och befolkningsperspektiv. Tog examen från Kost- och friskvårdsprogrammet, Göteborgs universitet år 2011.

Konferensen för dig som är intresserade av hälsopromotion. Kom och lyssna på föreläsningar, nätverka och bli inspirerad! Vi vänder oss till praktiker, forskare, studenter och alumner.