GPCC på Vitalis 2021: Profilbild för Komma till tals – personcentrerad vård för barn med bildstöd som universell design. Komma till tals – personcentrerad vård för barn med bildstöd som universell design

Hälsa & medicin

Personcentrerad vård för barn förutsätter en fungerande kommunikation vilket kan vara problematiskt på grund av ålder och språkliga förutsättningar. Principen om universell design säger att vi ska utforma samhället så det är tillgängligt för alla, även för de med funktionsnedsättning. Under denna presentation får du höra hur personcentrerad vård i barnsjukvård kan stöttas genom att använda universellt utformad kommunikation med bildstöd. Du får också se hur vi tillämpat dessa tankar i arbetet med att utveckla en app för symtomhantering.

Konferens
20 maj 2021