Bild
Alger
Foto: Susanne Liljenström
Länkstig

Framtidens mat från havet: Algernas fantastiska värld

Hållbarhet & miljö

Vad är alger bra för? Vad är det för skillnad på alg och tång? Kan man äta tång och vilka färger finns det? Kom och inspireras av Elisabet Brock, doktor i marinekologi, som introducerar er i algernas fantastiska värld!

Kurs
Datum
22 mar 2023
Tid
18:00 - 19:30
Kostnad
525 kr

Medverkande
Elisabet Brock, doktor i marinekologi
Arrangör
Centrum för hav och samhälle i samarbete med Folkuniversitetet och Göteborgs Stad

Mål

Bild
Porträtt på Elisabet Brock
Elisabet Brock

Att väcka nyfikenhet och upptäckarglädje runt alger i havet.
 
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av miljö, hållbarhet och nya råvaror för matlagning.
 
Innehåll
Här får du en introduktion om:

  • Vad alger är
  • Vilka olika grupper det finns
  • Var man hittar olika arter hur man plockar dem
  • Vad händer inom algforskningen
  • Användning av alger
  • Grundläggande kunskap om algers biologi och ekologi

Arbetssätt
Föreläsning varvas med lite praktiska inslag.