Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Framtiden: utopi eller dystopi

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Populärvetenskap

Projektet Utopian Stories samlar in framtidsberättelser för att forska på nya vägar till framtiden och projektet behöver din hjälp! Bli vår medforskare och hjälp till att undersöka vilka förändringar vi vill göra för en hållbar framtid.

Föreläsning,
Workshop
Datum
29 okt 2021
Tid
17:00 - 19:00
Plats
Humanisten, Renströmsgatan 6, sal J222

Arrangör
Medborgarforskningsprojektet Utopian stories, Göteborgs universitet

En del av Kulturnatta!

Hur berättas framtiden i dystopin och hur berättas den i utopin? Och hur skulle du vilja att den berättades? Projektet Utopian Stories samlar in framtidsberättelser för att forska på nya vägar till framtiden och projektet behöver din hjälp! Bli vår medforskare och hjälp till att undersöka vilka förändringar vi vill göra för en hållbar framtid.

Du blir också att inbjuden att vara med i en workshop i kreativt skrivande för att hjälpa Utopian stories att undersöka vilka förändringar vi vill göra för en hållbar framtid. Vad kan vi avstå och vad är viktigt? Vad behöver vi förändra för att skapa en klimatsmart och rättvis framtid? Vad drömmer du om?

Form: Föreläsning och workshop, kreativt skrivande och (om du vill) deltagande i medborgarforskning.

Tid: Föreläsningar cirka 30 minuter, workshop cirka 30 minuter (eller längre för den som vill).

Utopian Stories är ett medborgarforskningsprojekt där allmänheten samarbetar med forskare. Alla över 15 år kan vara med att hjälpa forskare för att undersöka vilka förändringar vi är beredda att göra för en hållbar framtid. Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Bolin center för klimatforskning och Nobelprismuseet.

Allt deltagande i medborgarforskningsprojektet är frivilligt och det går bra att vara med på workshopen även om man inte vill skicka in till projektet.

Deltagare:

  • Katarina Leppänen, professor i idéhistoria och genusvetare, arbetar bland annat med nordiska dystopier, ekofeminism och världslitteratur. Föreläser om de senaste trenderna inom nordiska dystopier.
  • Camilla Brudin Borg, forskare i litteraturvetenskap. Är projektledare för Utopian stories, forskar på framtidsberättelser. Berättar här om utopin och den positiva framtidsberättelsen.