Man från Kuba
Foto: Håkan Karlsson

FRAMFLYTTAT! Från världskris till socialt hållbar utveckling: vad kan vi lära av Kuba?

Kultur & språk

Vad kan humaniora bidra med till berättelserna om en världshistorisk händelse – Kubakrisen 1962?

Föreläsning,
26 jan 2022
Webinar. Länk kommer.

Håkan Karlsson

OBS! Flyttat från 22 november 2021 till 26 januari 2022.

Håkan Karlsson, professor i arkeologi vid Göteborgs universitet, berättar om sitt arbete med ett samtidsarkeologiskt projekt som undersöker före detta Sovjetiska kärnvapenbaser i Kuba. Han beskriver hur ett forskarsamarbete över nations- och ämnesgränser kan utmana den dominerande berättelsen om Kubakrisen, och skapa förutsättningar för en socialt hållbar utveckling.

Föreläsningen är kostnadsfri och ett samarbete mellan Humanistiska fakulteten och Göteborgs stadsbibliotek.

Ett HUM om... är en föreläsningsserie som riktar sig till dig som är intresserad av att studera vid Humanistiska fakulteten eller som bara är intresserad av våra ämnen.