Bild
skapande av en schen i utomhusmiljö
Länkstig

Fjärde stoppet för Samskapa landskap - en metodturné

Kultur & språk

Arbetar du med eller är intresserad av hur konstnärliga metoder och verktyg på ett hållbart sätt kan främja samskapande platsutvecklingsprocesser med fokus på lek och rekreation? Välkommen att delta på metodturnéns fjärde stop i Frihamnen i Göteborg!

Seminarium
Datum
8 jun 2024
Tid
14:00 - 19:00
Plats
Omställningslabbet i Frihamnen, Göteborg

Våren 2024 åker designforskningsprojektet Lek i staden ut på en metodturné under namnet Samskapa landskap. Det blir presentationer, samtal, mat och mingel samt en publikinteraktiv utställning. Vi bjuder på fika och enklare mat.

Mania Teimouri, Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen, leder samtalen och introducerar forskningsprojektet Lek i Staden. Helena Hansson, designforskare vid HDK-Valand och Hudallah Ahmad, representant för Community Cup, berättar om samskapande metoder relaterade till ett keramikprojekt som växt fram som ett resultat av forskningsaktiviteterna i Eco Agroforestry Center i Linnarhult. Vi kommer även få höra Åsa Ståhl, designforskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, berätta om medskapande processer i Småland. Exempel och reflektioner hämtas främst från forsknings-projektet Hushålla med överskott där ett litet hus på hjul är en plattform för att delta i förändringsprocesser. 

Tillsammans med Cecilia Helsing, Omställningslabbet Frihamnen, Nomi Szpiro Eriksen, Kultur Ungdom samt Marja Fodorpataki, Blå Stället Angered, kommer vi i ett panelsamtal diskutera möjligheter och utmaningar med att bedriva samskapande processer. Detta följs av gruppdiskussioner, mingel och mat samt att vi tillsammans kan utforska material och handgripliga metoder i en interaktiv utställning.

Presentationer och panelsamtal sker på svenska.

Anmälan: Arrangemanget har ett begränsat antal platser (25 st) och du anmäler ditt intresse genom att fylla i detta formulär. Senast måndag 1/6 får du besked om du fått plats.