Effects of alternative feed-ingredients and husbandry environment on nutrient uptake, energy balance and fish welfare

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT

Halvtidsseminarium med doktorand Ida Hedén, institutionen för biologi & miljövetenskap

27 okt 2020
Zoologen, Medicinaregatan 15a/ZOOM

Ida Hedén, BioEnv
Aleksandar Vidakovic, SLU

Fokus för Ida Hedéns doktorandprojekt är olika aspekter av födointag hos fisk. och vid halvtidsseminariet kommer hon att sammanfatta sina resultat så här långt. Opponent vid seminariet är Aleksandar Vidakovic från SLU. och examinator Malin Celander, institutionen för biologi & miljövetenskap.

Studier som kommer att diskuteras:

• Protein utvunnet ur processvatten från räkskalningsindustrin: en lovande, hållbar ingrediens i foder till Atlantlax
  • Kan tiden på dygnet då fisken äter påverka matsmältning och näringsupptag?
  • Lysinupptag i söt- respektive saltvatten: Spelar miljön någon roll för näringsupptag i regnbåge?

För tillgång till länk till seminariet, kontakta Ida