Fotot visar en säng bäddad med ljusa lakan, samt ett sängbord
Foto: Annie Spratt, Unsplash

Disputation: Sleep and cognition in old age: Birth cohort differences, dementia, and biomarkers of Alzheimer's disease

Hälsa & medicin
Samhälle & ekonomi

De äldsta åldersgrupperna tillhör den snabbast växande delen av befolkningen i världen och det blir därför allt viktigare att förstå de olika förändringar som är förknippade med både normalt och sjukligt åldrande. Johan Skoog har i sin avhandling undersökt två faktorer som påverkar hälsan och funktionen hos äldre personer; sömnstörningar och kognition.

4 dec 2020
Psykologiska institutionen, Haraldsgatan 1 + online
Tillgänglighet
På grund av den rådande Corona-situationen kan vi inte erbjuda allmänheten att följa disputationen på plats, utan bara online.

Psykologiska institutionen

Disputation i psykologi

Johan Skoog försvarar sin avhandling: Sleep and cognition in old age: Birth cohort differences, dementia, and biomarkers of Alzheimer´s disease

Opponent är Professor, Matthias Kliegel, Faculty of Psychology and Science of Education Université de Genève.

Disputationen kommer att hållas på engelska.

Om deltagande

Disputationen äger rum i lokal F1, men på grund av den rådande Corona-situationen kommer den bara att kunna följas online.

Delta online via Zoom