man som håller huvudet i händerna

Direktsänd pratshow om suicid och psykisk ohälsa hos äldre personer

Populärvetenskap

Självmord är vanligast bland äldre, särskilt hos gruppen äldre män. Vad säger forskningen om suicid kopplat till stigande ålder? Hur kan vi som individ och samhälle bryta tabu kring psykisk ohälsa och suicid?

5 nov 2020
online med facebook live
Ytterligare information
Läs mer om
pratshowen

Senior Göteborg och AgeCap

Medverkande:
Stefan Wiktorsson, disputerad forskare, leg. psykolog och koordinator suicidstudier vid Göteborgs Universitet
Lill Haverland, hjärnkoll ambassadör
Agneta Bergqvist, utvecklingsledare Kommun och sjukvård Samverkan i Göteborgsområdet, arbetar bland annat med utbildning inom psykisk livräddning.
Moderator: Fredrik Holm, Göteborgs Stad
Pratshowen är en del av Åldersvänliga Göteborgs pratshowturné som tar upp känsliga, tabulagda och ovanliga ämnen. Den tredje pratshowen i turnén handlar om suicid och psykisk ohälsa hos äldre personer.

Pratshowen arrangeras i samarbete med AgeCap, centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet.
Samtalet spelas in och kommer publiceras med undertexter på facebook och goteborg.se/aldersvanliga