Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Digital alumnträff med personer vid varsin dator
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Digital alumnträff för lärare

Utbildning & lärande

Arbetar du som lärare och vill veta mer om hur Göteborgs universitet samarbetar med lärare i skolan? Välkommen på en digital alumnträff med fokus på samverkan mellan lärarutbildning vid Göteborgs universitet och verksamma lärare i skolan. Vi välkomnar alla lärare som undervisar i förskoleklass och uppåt.

Föreläsning
Datum
30 sep 2021
Tid
16:00 - 17:30
Plats
Via Zoom, länk skickas till anmälda deltagare dagen innan alumnträffen.
Sista anmälningsdag
27 september 2021

Arrangör
Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Program

Du får veta mer om aktuell forskning om förstelärarrollen och lärares mellanledarskap och även möta några som arbetar inom lärarutbildningens VFU-kurser. Dels vår VFU-koordinator, dels två lärare som arbetar som VFU-handledare i lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Medverkande

Catarina Player Koro, universitetslektor vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, presenterar sin studie Utvald eller bortvald- ett yrke i förändring. En studie av karriärstegsreformen och lärarlönelyftet”.

Anette Olin, universitetslektor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, presenterar sin studie om en kommun som satsat på lärare som mellanledare. Projektet har följt mellanledare för att se om, och i så fall på vilket sätt, de åstadkommit någon skillnad på sina skolor och förskolor.

Kaj Jönsson, VFU-koordinator vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Fredrik Wollter, lärare och VFU-handledare på Klarebergsskolan och Anna Wallman, lärare och VFU-handledare på Hovåsskolan berättar om vad uppdraget som VFU-handledare i lärarutbildningen innebär.

Alumnträffen anordnas av institutionen för didaktik och pedagogisk profession, programansvarig institution för bland annat Grundlärarprogrammet och Kompletterande pedagogisk utbildning.

Varmt välkommen!