Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Rektor Eva Wiberg
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Demokratilyft för framtiden

Forskning
Samhälle & ekonomi

I regeringens demokratistrategi identifieras tre utmaningar: demokratiskt utanförskap, antidemokratiska krafter och ett hotat demokratiskt samtal. Så har också stora delar av befolkningen erfarenheter av att står utanför både det demokratiska samtalet och de demokratiska processerna.

Seminarium
Datum
8 okt 2021
Tid
12:00 - 17:00
Plats
Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Arrangör
Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, Länsstyrelsen Västra Götaland, Region Västra Götaland, Göteborgs stad

Det svenska samhället vilar på en demokratiskt grund. Men frågan är för vem samhället är utformat och vilka som i realiteten är inkluderade. Vilka grupper blir inbjudna på riktigt till demokratiska processer, och vem erbjuds att ta plats?

Har våra olika demokratiaktörer ett kompensatoriskt uppdrag,
och hur gör vi för att säkerställa allas lika möjligheter till delaktighet och inflytande genom lyhört beslutsfattande? Hur kan vi tillsammans växla upp arbetet med att stärka demokratin?

Medverkande: Eva Wiberg rektor Göteborgs universitet, Anders Danielsson landshövding i Västra Götalands län, Annika Tännström (M) ordförande regionfullmäktige Västra Götalandsregionen, och Anneli Rhedin (M) borgmästare/ordförande kommunfullmäktige Göteborgs Stad.

---

INBJUDNINGAR
Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

ÖNSKAR DU DELTA?
Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.