Foto: Illustration: Cecilia Lundgren

Computational Thinking and Early Childhood Educators

Utbildning & lärande

Välkommen till ett seminarium inom seminarieserien EMLA - Early Mathematics Learning and Awareness. Seminarierna genomförs i samarbete mellan forskningsmiljöer på Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet.

22 feb 2023
Online via Zoom.

Tamsin Meaney, Høgskulen på Vestlandet, Norge
Bra att veta
Seminariet är öppet för alla intresserade. Kontakta camilla.bjorklund@ped.gu.se för att få tillgång till Zoom-länk.
Arrangör
Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande samt EMLA - Early Mathematics Learning and Awareness

Föreläsarens presentation:

In this talk, I discuss a project on increasing preservice early childhood educators’ awareness of using digital toys as a way to facilitate children’s awareness of computational thinking concepts. I will discuss what is known about young children and computational thinking as well as how aspects of computational thinking are related to the Norwegian curriculum for early childhood. As well the challenges linked to adding something new to existing teacher education courses are discussed.