Dariusz Jemielniak

Collaborative Society? Conflicts, anarchy, and disfunctions on Wikipedia

Naturvetenskap & IT
Samhälle & ekonomi

Alla vet att Wikipedia bygger på samarbete... Eller, gör det det? På det här webbinariet, som bygger på ett decennium av etnografisk forskning, kommer professor Dariusz Jemielniak på Kozminski University att visa hur konflikter, dispyter och oenighet fungerat som konstruktiva krafter bakom det största samarbetsprojektet i mänsklighetens historia. Zoom-webbinariet hålls på engelska. Välkommen att anmäla dig.

14 apr 2021

Medverkande
Dariusz Jemielniak. He is Full Professor and Head of Management in Networked and Digital Environments (MINDS) department, Kozminski University, and Faculty Associate at Berkman-Klein Center for Internet and Society, Harvard University.
Ulla Eriksson-Zetterquist, Professor/Director GRI
Det här webbinariet är på engelska.
Gothenburg Research Institute på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Välkommen att anmäla dig till ett extraordinärt webbinarium som anordnas av forskningsprogrammet Managing Digital Transformation på Gothenburg Research Institute.

Talare är Dariusz Jemielniak, professor på Networked and Digital Environments (MINDS) department, Kozminski University, och Faculty Associate at Berkman-Klein Center for Internet and Society, Harvard University.

Dariusz Jemielniak har skrivit böcker som Collaborative Society (2020, MIT Press, with A. Przegalinska), Thick Big Data (2020, Oxford University Press), Common Knowlege? An Ethnography of Wikipedia(2014, Stanford University Press). Hans senaste forskningsprojekt handlar om klimatförändring och förnekelse online och anti-vaxxer rörelser på nätet.

Det här webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Välkommen med din anmälan!