Våg.

Bokmässan: Krisen under ytan - Havet som klimatlösning och hur vi kommer dit

Hållbarhet & miljö

Havet täcker 73 procent av jordens yta och är anledningen till att jorden ofta kallas "den blå planeten". Dock hamnar havet ofta i skymundan, sett till hur viktigt det är för såväl människans existens och samhällen som för jordsystemet som helhet. Hur påverkas haven av klimatförändringarna? Kan havet hjälpa oss att lösa klimatkrisen, och hur kan engagemanget och kunskapen om havet öka bland medborgare och beslutsfattare?

24 sep 2022
Klimatscenen, Bokmässan, Svenska mässan
Ingår i entrébiljetten

Jonathan Havenhand, marinekolog, Göteborgs universitet
Eva-Lotta Sundblad, vetenskaplig samordnare, Havsmiljöinstitutet
Ola Kalén, oceanograf, SMHI
Sophia Axelsson klimataktivist, Fridays For Future
Magnus Lundborg, fridykare och undervattensfotograf
Climate Live Sweden

Alexander Ahl och Lydia Rysavy, klimataktivister i Fridays For Future och studenter i marin vetenskap på Göteborgs universitet, leder ett samtal mellan klimataktivisten Sophia Axelsson, marinekologen Jonathan Havenhand, oceanografen Ola Kalén fridykaren Magnus Lundborg och vetenskapliga samordnaren Eva-Lotta Sundblad.