Handprotes
Foto: Center for Bionics and Pain Research

Bionic restoration of human sensorimotor function

Hälsa & medicin
Naturvetenskap & IT

Föredrag om hur högteknologiska handproteser kan användas för att hjälpa patienter. Av Center for Bionics and Pain Research föreståndare Max Ortiz Catalan och Paolo Sassu.

13 apr 2021
Digital konferens
Ingen avgift

Medverkande
Max Ortiz Catalan – Associate Professor at Dept of Electrical Engineering at Chalmers and Director of the Center for Bionics and Pain Research
Paolo Sassu, MD, PhD – Senior Consultant in Hand Surgery and Program Director Hand Transplant at Sahlgrenska University Hospital
Seminarierna ges på engelska, och är öppna för alla intresserade.
Arrangör
Chalmers, Sahlgrenska akademin, Naturvetenskapliga fakulteten, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Konferensen Engineering Health

Den 13-14 april erbjuder konferensen Engineering Health ett digitalt program fullpackat med seminarier om forskning i skärningspunkten mellan teknik och medicin.

Många av programpunkterna har parföreläsare; en ingenjör och en kliniker eller forskare från vårdsidan som tillsammans berättar om hur vårdens utmaningar kan lösas.

Området Engineering Health är uppdelat i fyra huvuddelar:

• New technology: Pushing the boundaries in diagnostics and treatment
  • Prevention: Keep out (of the hospital)!
  • Restoring health: New solutions for rehabilitation
  • Modern treatment: Personalised health- and self-care

Varje område diskuteras i var sin paneldiskussion som avslutning på konferensens två dagar. Extern inspirationstalare är friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som grundat organisationen Generation Pep.