Person på väg under en bro.
Foto: Roth Melinda/Unsplash

Samhälle & ekonomi

Välkommen till lunchwebbinariet "Beyond discrimination: Migrants, difference and unequal ‘subsumption’ in contemporary capitalism" den 28 september som presenteras av forskningsprogrammet Organizing Integration. Under en timme presenterar professor Patrizia Zanoni från universitetet i Hasselt i Belgien sin senaste forskning där hon studerat migration och ojämlikheter. Det finns även tid för frågor. Det här webbinariet hålls på engelska.

Seminarium,
28 sep 2021
vedran.omanovic@handels.gu.se

Medverkande
Professor Patrizia Zanoni, Faculty of Business Economics, Hasselt University, Belgium. Chair in Organization Studies, Utrecht University, Netherlands
Moderator: Vedran Omanović, Senior Lecturer and Researcher, School of Business, Economics and Law, Gothenburg University
Webbinariet hålls på engelska.
Arrangör
Organizing Integration på Gothenburg Research Institute och Företagsekonomiska institutionen på Göteborgs universitet

Professor Patrizia Zanoni argues that, to understand inequalities along migration background, gender,

OI

disability, et cetera, we need to abandon classical understandings of the firm as an employer and a workplace. Drawing on her recent work on the platform economy, posted work within the EU, and an Amazon warehouse in Poland, Patrizia shows how contemporary capitalism ‘subsumes’, or integrates, diverse labor in ways that extract maximal value for capital accumulation.

Attached are two of Patrizia’s recent publications (a book chapter and an article) that will be some of the grounds for this presentation.

Very much welcome!