Foto of MRONJ and Normal bone

Antiresorptive treatment and medication-related osteonecrosis of the jaw (MRONJ)

Forskning

Välkommen till nästa seminarie i en serie av seminarier om "Biomaterials and Regenerative Medicine". Seminarieserien arrangeras av ämnesområdet för Biomaterialvetenskap.

15 apr 2021
Delta digitalt via Zoom, se länken nedan

Medverkande
Cecilia Larsson Wexell Assoc. Prof. Department of Biomaterials, Sahlgrenska academy, University of Gothenburg Consultant Oral & Maxillofacial Surgery, Skåne University Hospital, Lund
Medverka via Zoom: https://gu-se.zoom.us/j/63410280562
The Department of Biomaterials, Sahlgrenska Academy at University of Gothenburg

Abstract:

The first major report on medication-related osteonecrosis of the jaw (MRONJ) related to antiresorptive therapy, e.g., treatment with bisphosphonates, was published in 2003. This is a rare, but serious side effect related to the treatment with bone-strengthening agents for cancer and osteoporosis patients. The indications for treatment with antiresorptive agents are increasing both for cancer patients and osteoporosis patients. In 2020, the Swedish medical products agency, Läkemedelsverket, updated the recommendations for osteoporosis treatment. Background and clinical experience of MRONJ will be presented.

For further information regarding the event, please contact:
Se contact card above - Furqan A. Shah